Praktijk EFT Oké Jacqueline Besseling
Energy EFT - Emotional Freedom Techniques methode
Welkom
EFT
Theorie
Methode
Tikken
Positieve EFT
Voorbeeld Stress
Toepassing
Werkwijze
Tarief
Artikelen en boeken
Links
Contact

De methode EFT, Emotional Freedom Techniques, werd rond 1990 in de Verenigde Staten ontwikkeld door Gary Craig. Silvia Hartmann heeft in 2011 haar jaren ervaring met de EFT, zoals Gary Craig deze ontwikkelde, verder ontwikkeld naar Energy EFT.

De voornaamste veranderingen zijn:

Energy EFT in het kort

De lichamelijke actie, het tikken met onze vingers op de meridiaan punten op ons gezicht, lijf en handen brengt beweging in het energiesysteem. Een systeem dat invloed heeft op fysiek (= lichamelijk) en mentaal (= gedachten) niveau.

Voor de set-up maken we gebruik van specifieke woorden die kernachtig de juiste emoties en beelden triggeren, waardoor de boodschap aan overtuigingskracht wint. Dit moeten de persoonlijke woorden zijn die de persoon waarvoor de EFT bedoeld is, zelf kiest of vindt passen. Die woorden die zijn of haar energiesysteem aanspreken. Die ‘gevoeld’ worden.

zonder het: “Alhoewel ik … ………… accepteer ik mezelf en hou zonder voorwaarden van mezelf.” Zoals in de oorspronkelijke vorm van EFT. In plaats daarvan wordt rechtstreeks het issue waaraan gewerkt wordt benoemd. Dus bijvoorbeeld: Stress, of Paniek, of Deze boosheid, of etc. Dat is doelgerichter en geeft meer controle over waar we op tikken. Door simpelweg uit te spreken waar we aan willen werken, direct en precies, maken we elke behandelronde effectiever. Het is niet zo dat later de acceptatie regel niet kan worden toegevoegd, maar bij de start is dit vaak een tegenwerkende kracht.

Het is bij energiewerk veel belangrijker dat we ons juist extreem goed voelen, positieve emoties ervaren, vol energie, krachtig en geïnspireerd raken, dan dat we gewoon geen spanning meer voelen, want dan zijn we in feite pas halverwege.

Energy EFT - SUE Scale

Praktijk EFT Oké Jacqueline Besseling Sitemap